Het veelzijdige verleden van Zaandam

, , Leave a comment

Verleden Zaandam

In deze tentoonstelling laat de vereniging Historisch Zaandam een klein deel van het veelzijdige verleden van Zaandam zien. Waar werkte men? Hoe woonden de mensen? Wat deden de mensen in hun vrije tijd? Scheepvaart en industrie speelden een belangrijke rol in het leven van zowel deftige families als arbeidersgezinnen. Werkomstandigheden verbeterden en er ontstond meer tijd voor amusement. Wat zie je hier na al die jaren nog van terug? Een koperen trekbel, schoenijzers, een Jongensdorp-paspoort in de vitrine. En na het bekijken van de tentoonstelling, zie je buiten op straat ook opeens meer verwijzingen naar het verleden.

“Het veelzijdige verleden van Zaandam” is de hele maand september te zien in de publiekshal.

Op 6 maart 2018 is de vereniging Historisch Zaandam officieel opgericht en daarmee heeft Zaandam als laatste deelgemeente in de Zaanstreek een eigen historische vereniging gekregen.
Deze nieuwe vereniging wil zowel kennis over het verleden bevorderen, als belangstelling en waardering onderhouden voor heden en toekomst van Zaandam. De vereniging heeft hiervoor een website, organiseert tentoonstellingen, stadswandelingen en excursies en brengt eigen publicaties uit.

Daarnaast wil de vereniging Historisch Zaandam ook bijdragen leveren aan behoud, herstel en gepast gebruik van Zaandams historisch erfgoed. Dat kan door het organiseren van studiegroepen en het onderhouden van contacten met particulieren en overheidsinstanties.

 

Uitnodiging tentoonstelling Het veelzijdige verleden van Zaandam

 

 september 2018 

 

Locatie: Publiekshal in het Stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.