Tramlijn door de Zaanstreek

, , Leave a comment

Al jaren wordt er gesproken over een tram-, en nu over een metroverbinding, van Amsterdam naar de Zaanstreek. Juist dezer dagen heeft het nieuwe Provinciale bestuur aangegeven plannen in die richting te hebben en nu met de woningbouw in Amsterdam-Noord wordt het misschien mogelijk de lijn door te trekken via de Achtersluispolder waar ook woningen in de planning staan. Nieuw is het niet, want in de 19e eeuw werd er al gesproken over het doortrekken van het tramnet naar Zaandam. De eerste trams waren paardentrams.

Lees hier het artikel. //www.historisch-zaandam.nl/tramlijn-door-de-zaanstreek/#more-2025

foto: gemeentearchief Amsterdam
 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.