Gedempte Gracht – Rustenburg

, , Leave a comment

Gedempte Gracht – hoek Rustenbrug. Gisteren liep ik er nog met mijn vrouw en dochter, maar toen ik probeerde uit te leggen dat op de ene hoek een kruidenier en op de andere hoek ook een kruidenier zat en dat je helemaal tot aan de Hogendijk kon kijken, werd het wat onwerkelijk. Hier is niets meer dat aan het verleden herinnert.                                                             

 

 

Dit is ongeveer dezelfde positie, hoewel helemaal hetzelfde is niet meer mogelijk. Zelfs op deze zwart-wit foto hieronder is al het nodige anders dan het was. Dat is normaal als een stad groeit. Het Ventje was al opgeofferd voor een doorgang naar de provinciale weg. Op de ene hoek zat de sigarenzaak van Burger en op de andere hoek de supermarkt van Kok. Hier helpt geen nostalgie, het was een ouwe troep.

 

<‘p>

 

 

foto’s GAZ en RM.

 

 

 

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.