Aderen

, , Leave a comment

Tijdens de Tour de France circuleerde er een foto van de afgetrainde benen van een wielrenner. De aderen op zijn benen leken er wel los op te liggen, zo zijn de benen van profrenners.

Iemand vertelde dat het een sport is onder sommige beroepsrenners om hun benen zo mooi mogelijk te houden en dat aderen die duidelijk zichtbaar op het been liggen daarbij hoort.

Nou heb ikzelf op m’n armen en hand grote aderen, dat is  makkelijk bij het bloed afnemen. Toen ik het verhaal, van die wielrenner aan mijn dochter Kelly liet zien vertelde ze mij haar herinnering dat zij die dikke aderen op mijn hand en arm als kind zo interessant vond om er met haar vinger op te drukken. Het voelde alsof je op een klein slangetje drukte. Ze had natuurlijk ook een klein vingertje. Heel vaag kan ik me dat ook nog wel herinneren, maar wat me vooral raakte was dat zo’n hummeltje zoveel plezier kon hebben aan die aderen op m’n hand en arm.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.