Frank Zappa – Lumpy Gravy

, , Leave a comment

Donderdag 15 juni 2017 mocht ik in het Radio 4 programma ‘Passaggio’ van Lex Bohlmeijer Frank Zappa promoten. Passaggio heeft  een onderdeel – Grensgangers – waarin de grenzen van muziek worden opgezocht en luisteraars worden verzocht daarvoor geschikte muziek aan te leveren. Naar mijn mening wordt Zappa te weinig gehoord en ik vond dit een mooie gelegenheid om daar wat aan te doen. Lumpy Gravy was één groot werk, 2 plaatkanten op vinyl.

 

Lumpy Gravy was het eerste solo album van Zappa en verscheen in augustus 1967 bij Capital Records. Het bestaat uit electronische- en orkestrale muziek, opnames van gesprekken en geluiden. De muziek wordt gespeeld door Abnuceals Emuukha Electric Symphony Orchestra dat bestond uit een aantal sessiemuzikanten uit Hollywood die voor die gelegenheid bij elkaar kwamen. Er zit veel knip- en plakwerk van Frank Zappa in het stuk.

 

Voor Radio 4 werd ik geïnterviewd door Lex Bohlmeijer de presentator van het programma. Niet alles van wat ik erover vertelde werd uitgezonden, (maar goed ook) maar Bohlmeijer heeft er een eigen samenstelling van gemaakt.

 

 

Hier nog wat foto’s, slechte kwaliteit, geef ik toe, gemaakt tijdens het concert van Zappa and the Mothers in Rotterdam. De eerste is van de repetitie waar ik bij kon zijn omdat ik buiten één van de zangers tegenkwam die me mee naar binnen nam.

<‘p>

Tenslotte het interview, daar ging het tenslotte om, voor het programma ‘Passaggio’.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.