Skilderstukkies 1

, , Leave a comment

Een mens moet een hobby hebben en ik vind schrijven een leuke bezigheid, vooral over de geschiedenis van de Zaanstreek. Maar zo af en toe moet je ook ‘s wat anders doen; en dan schilder ik. De tijd is rijp om er maar wat ‘s van te laten zien. Het begon met een schilderij van de bekende Zaanse schilder Jan de Boer dat ik zo mooi vond dat ik besloot het na te schilderen. De titel was ‘Landschap, huizen met knotwilgen, Blauwe Pad’. Het voorbeeld haalde ik uit het boek ‘Kunst zonder Rugwind’.

 Nou dat vond ik wel aardig en ben ermee door gegaan en zo af en toe zag ik weer een plaatje dat ik aardig genoeg vond om te schilderen.

 

Schepen in het ijs in de Zaandamse haven.

 

Een winters landschapje met Zaanse huisjes

 

 Schip aan de steigers bij het Grote Glop, Oostzijde, met op de achtergrond Zwaardemaker

 

En nog eentje die ik namaakte, dit is een koe van de bekende Zaanse schilder Freek Engel.

 

Zie: Kunst zonder rugwind, Zaanse Schilderkunst 1600 – 1950, St. Uitgeverij Noord-Holland, 1999.

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.