Nachtdingen

, , Leave a comment

Er zijn van die nachten, je komt maar niet in slaap, buiten is het doodstil en opeens hoor je een motor, komend vanuit Amsterdam. Het is een rustig geluid, het zal een oudere motor zijn; een Norton? Je kunt het geluid, door de stilte, volgen richting Purmerend, misschien wel voorbij die stad. Soms valt het geluid even weg en dan is het er weer. Dat zijn van die Nachtdingen.

 

Mensen maken ook Nachtdingen. Ik hoorde eens iemand, weer zo’n stille nacht, vanaf het station keihard lachen. De persoon bleef maar lachen, soms was er even een stilte en dan begon het weer; keihard lachen. Ik denk dat ik de lacher tot ver over het bruggetje naar de Havenbuurt heb kunnen volgen.

 

En dan was er ook nog die voetbalfan. Ook uit het station, laatste trein, die de hele weg naar huis de naam van zijn favoriete voetballer schreeuwde; Marco van Basten. Hij bleef maar doorgaan, midden in een stille nacht, een vrolijke roep om de sterspeler.

 

Marco van      Basten !!

Marco van    Basten!!

Marco van   Basten!!

 

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.