Het Rustenburg – Toen & Nu

, , Leave a comment

Als er één plek is waar veel is veranderd is het wel deze hoek van het Rustenburg met de Gedempte Gracht.

einde gracht 1959SAM_2071 klein

 

 

 

 

 

 

Linkerfoto is van 1959 en zo zag het Rustenburg er toen uit. Daar waar de auto staat werd Het Ventje genoemd en de steeg tussen het stenen huis en het houten pand was het Ankersmid. Het stenen huis was het pand van kapper Romeijn, het houten huis was het pand van fietsenwinkel Stelder. Beiden lagen aan het Rustenburg en de foto is genomen aan het einde van de Gedempte Gracht. De foto rechts geeft het beeld zoals het er vandaag uitziet.

Nu het beeld staande op het Rustenburg aan het eind van de Gedempte Gracht, die toen nog echt gedempt was.

Rustenburg-ged.gracht 2We kijken nu richting de Stationsstraat. Links de twee panden die we al eerder op de vorige foto’s zagen, die van kapper Romeijn en fietsenwinkel Stelder. Rechts de textielwinkel van Schagen en later Veldhuijs (bron Jan Hottentot). Hieronder het beeld van vandaag.

 

Rusteburg-Gracht 2b