Punk aan de Zaan deel 4

, , Leave a comment

Ook logeerden er in “Villa Sabel” regelmatig Punx uit diverse plaatsen uit Nederland bij ons als ze bv. een concert hadden gegeven of bezocht hadden in het 3Luyck. Ook uit Engeland en Duitsland verbleven er regelmatig Punx.

 

riot-live

Een paar van die vrienden hadden ook een punkbandje gevormd Riot was de naam. (foto) In het begin speelde ze eigenlijk meer experimentele Punk/No Wave maar toen de toenmalige gitarist de band en het land verliet (hij ging naar IJsland) werd door de zanger het roer omgegooid en werd meer hardcore punk gespeeld. Vaak met een skinheadband uit Wormer, zover ik weet heb ik alléén een concert in Simplon in Groningen gemist maar al de andere concerten waaronder ook Paradiso in Amsterdam ben ik mee geweest.

riot-anderen-lpa-kleinIk was ook nog actief als achtergrond zanger (schreeuwer named Animal). We hebben zelfs nog een lp opgenomen in Joke’s Koeienverhuurbedrijf  “The Sound of the Streets” samen met Skinheadband NV.LE Anderen uit Wormer.

Vaak gingen we gezamenlijk vanuit Sabel naar concerten in Amsterdam o.a. Paradiso en De Melkweg bv. Stiff Little Fingers, Bow Wow Wow, The Exploited, Black Flag, Undertones, Siouxie and the Banshees, Killing Joke, Dead Kennedy’s, MDC, Peter and the Test tube Babies’, UK Subs, GBH, The Blitz, Anti Nowhere League, Angelic Upstarts om er maar een paar te noemen en ook naar festivals als “New Pop, The Specials, The Cure, Bad Manners, The Ramones, Undertones, Killing Joke en naar Alkmaar naar “Parkhof” bv Conflict.

Ook gingen we naar Engeland toe voor Concerten, Dead Kennedy’s, Discharge, The Slits, Bauhaus, om er maar een paar te noemen.

1_ConcertdesDeadKennedys_CopyrightStanleyGreene_CourtesyPolkaGalerie-1Dead Kennedy’s treden op.

Al met al was het een roerige tijd waar ik met plezier aan terug denk.pink punk

Dit was een stukje over mijn ervaringen als Punk in Nederland eind zeventiger begin jaren tachtig.

De Groeten van Dirk