Wat we zien als we lezen

, , Leave a comment

Vorig jaar had Hilde Wendt een expositie in de De Bieb in Zaandam. De perfecte plek om te laten zien wat het lezen van een boek met je doet, wat het je kan geven. Wat vertellen de beelden je die de schrijver oproept, hoeveel vul je uit je eigen ervaringen  in bij het lezen.

Hilde verwijst o.a. naar de schrijver Tim Park die in een interview vertelt dat, “Hoe ver de plot ook van je eigen ervaring af staat, toch doorkruist het verhaal je leven: het kan geruststellend zijn, zenuwslopend, saai, opwindend, uitdagend, ongelooflijk; het kan je ongeduldig maken, het kan je helpen of juist niet.’ Door die sensitiviteit staan lezers open voor andere inzichten.

Daar gaan de collages van Hilde over, het zijn haar reflecties op de boeken die ze las, die we hier mogen laten zien.

image1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image9

 

image4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image8

 

image6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


image3

 

 

image2